Express Case Study on-board koerierservice

Seabourne biedt naast zijn gewone koerierservices, ook een specialistische on-board koerierservice aan. Sommige belangrijke of extreem gevoelige documenten en producten vragen om extra aandacht. Daarom stapt een toegewijde en ervaren Seabourne-koerier met het document of product op de eerst beschikbare vlucht, om u ervan te verzekeren dat het pakket veilig en zeker arriveert op zijn bestemming! In deze blog leest u drie van de altijd spannende koeriersverhalen.

Zonder kreukel of scheur op plaats van bestemming

Een groot landelijk advocatenkantoor belde ons ’s middags op, met de vraag of wij de volgende dag in Canada ( Halifax ) een belangrijk document konden afleveren. Dit document ging over een bedrijfsovername, dus er mocht absoluut niets misgaan. Het document moest onbeschadigd en de volgende dag aankomen op zijn bestemming. Een medewerker van onze Express afdeling is direct op het vliegtuig gestapt, om het document in Canada persoonlijk af te leveren. Het document is uiteindelijk de volgende dag en zonder kreukel of scheur aan de klant overhandigd!

Waar anderen spoedklussen weigeren, gaat Seabourne de uitdaging aan!

Een tijdje geleden werden we op vrijdagavond gebeld door een grote multinational. Hun vraag was of we voor zaterdagochtend 10:00 uur een monitor konden afleveren in een ziekenhuis in Zweden, voor een operatie. ‘Maar natuurlijk kan Seabourne dat!’, was ons antwoord, tot verbazing van de multinational. Zij hadden namelijk al verschillende andere grote koeriersbedrijven gebeld, die de klus geweigerd hadden. Seabourne daarentegen zet alles op alles voor de tevredenheid van de klant. Het resultaat: zaterdagochtend om 10:00 uur stond de monitor in de operatiekamer in Zweden!

Op korte termijn naar Rusland? Seabourne doet het gewoon

‘Kunnen jullie op korte termijn een pakket afleveren in Rusland?’, was de vraag van een ander bedrijf. Korte termijn is, zoals je hebt kunnen lezen, normaal gesproken geen enkel probleem voor Seabourne,  maar Rusland is lastig… Om naar Rusland te mogen vliegen moet je namelijk een visum aanvragen (wat relatief lang duurt), of in het bezit zijn van een Russisch paspoort. Gelukkig heeft Seabourne medewerkers van allerlei nationaliteiten in huis, wat ook in dit geval goed van pas kwam. Een medewerker van Russische afkomst, én dus met Russisch paspoort, heeft het product op tijd op de plaats van bestemming kunnen afleveren.

Een tevreden klant, dat is ons streven

De Seabourne on-board koerierservice gaat graag de uitdaging met u aan om onder hoge tijdsdruk uw producten of documenten op de juiste plaats, op de juiste tijd te kunnen leveren!