Freight Case Study 24/7 staan we voor u klaar!

24/7 staan we voor u klaar! Een voorbeeld uit de praktijk… Op onze website worden wel 100 redenen genoemd waarom je als bedrijf voor ons zou moeten kiezen. Er staan een hoop mooie woorden, maar dat bewijst natuurlijk niets. Zelf denk ik altijd ‘eerst zien, dan geloven’. Daarom wil ik u aan de hand van deze blog een kijkje laten nemen achter de schermen: hoe pakken wij een last-minute logistieke opdracht aan?

Working 9 to 5: niet bij Seabourne!

Mijn team van de afdeling Freight en ik kregen nog niet zo lang geleden een bijzondere uitdaging voorgelegd. Vanuit Amerika was er een zending verstuurd naar Italië, die een tussenstop zou maken in Amsterdam. Op het laatste moment werd in Amerika besloten dat ze de zending toch niet door wilden laten vliegen, maar dat het via wegtransport vanuit Amsterdam naar Italië vervoerd moest worden. Bedenk hierbij even dat het tijdverschil tussen Amerika en Nederland erg groot is, waardoor deze opdracht pas rond 5 uur ’s middags bij ons binnenkwam. Toen anderen voor het avondeten huiswaarts reden, begonnen wij aan het spannendste deel van de werkdag…

Een last-minute plan van aanpak

We moesten snel een plan opzetten. Er was een nieuw transportmiddel nodig. Een busje vanuit de Express-afdeling van Seabourne was net groot genoeg om de zending te kunnen vervoeren. De klant in Milaan moest op de hoogte gebracht worden van de transportwijziging. Tussen alle regelingen door hingen we de hele nacht aan de telefoon met onze collega in Amerika, om hem op de hoogte te houden van de gebeurtenissen.

Vanuit Amerika kwam ook nog een speciale wens: de zending mocht in Nederland niet worden vrijgegeven door de douane. Hiervoor kwam onze speciale douane-afdeling van pas: Wij zijn immers in bezit van alle benodigde douane vergunningen om voor elke douane-logistieke uitdaging een oplossing te bieden.

Deze combinatie van diensten die Seabourne in huis heeft, maar zeker ook de inzet en expertise van onze medewerkers, zorgden ervoor dat de zending uiteindelijk op tijd bij de klant in Italië geleverd werd. Wij blij, Amerika blij, maar nog belangrijker: een zeer tevreden klant!

Toewijding en combinatiekracht

Deze case is hét voorbeeld van wat ons uniek maakt: toewijding, expertise en de kracht van combinatie. De medewerkers van Seabourne zetten zich maximaal in om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen, waarbij we gebruik kunnen maken van ons breed scala aan logistieke diensten.